Tina Moe

Fremtidens lederskab

“Det der succesfuldt førte os hertil, vil ikke føre os videre”
– det er tid til at opgradere ledelse til en digital og hurtig foranderlig verden.

Vi lever i en særlig tid hvor digital udvikling og ny teknologi modnes i eksponentiel hastighed. Vi er stadigt mere globalt forbundne og forretningsmodeller såvel som magtstrukturer i samfundet er under forandring. Kort sagt er tiden vi lever i kaldet den 4. industrielle revolution af World Economic Forum en tid der vil der vil ændre, hvordan vi lever, driver forretning og agerer i samfundet.

De fleste virksomheder har fokus på digitalisering, ny teknologi og disruption og arbejder på at gribe mulighederne – de færreste har fokus på, at det har en markant betydning for måden vi leder på. Det betyder at vi som ledere skal skifte ledelsesparadigme fra den lineære tænkning til den eksponentielle og innovative tænkning. Vi skal skifte paradigme fra at tænke KPI, og resultatstyring som det drivende til at tænke den menneskelige kapacitet til at arbejde i komplekse og usikre sammenhænge som den resultatskabende kraft. Vi skal lede så medarbejderne får mod og energi til at tage ansvar. Det handler om at lede med purpose, lede frygt, lede det hele menneske (from human doing to human being), lede energi, redefinere succes, skabe agilitet og bygge mod til at stå op som leder.

Ændringen i ledelse og organisering er helt nødvendig for at komme op i gear og være hurtig og fleksibel nok til at gribe mulighederne. Det fantastiske er, at de selvsamme træk også løser nogen af nutidens udfordringer med for lavt engagement (gennemsnitligt 10-15% af Vesteuropas arbejdskraft er engagerede i deres arbejde), stagnerende produktivitet, stress og for få kvinder i f.eks tech og ledelse. Og så kan det implementeres uanset, hvor en virksomhed er i transitionen af sig selv fra succesfuld virksomhed i den lineære tid til succesfuld i den nye era. Det kan ovenikøbet sammenkædes med en økonomisk gevinst, så det er bare om at komme i gang med dét paradigmeskifte.

Dette foredrag stiller skarpt på HVORFOR vi skal ændre ledelsesstil, HVAD er det vi skal ændre og ikke mindst HVORDAN kommer jeg som leder derhen?


Booking
Vil du vide mere om Tina Moe og hendes foredrag, er du altid velkommen til at kontakte Tina Moe på 42 43 41 04 eller via tm@tinamoe.dk. Du er også velkommen til at bruge kontaktformularen her på siden.