Tina-Moe-TESTER

Fremtidens lederskab

Tina Moe er en visionær ledelsesrådgiver, der kommer fra topposter i bl.a. Novo Nordisk, NNE Pharmaplan og ALECTIA. Tina holder foredrag, kurser og workshops for seriøse ledere på alle niveauer. Her tydeliggør hun det akutte behov for et ledelsesmæssigt paradigmeskifte, som sigter mod det ambitiøse og  energiskabende lederskab. Tina Moe kalder fremtidens lederskab for “Det lilla lederskab”.


DISRUPT DIT LEDERSKAB
ET FOREDRAG OM AT FÅ ENERGIEN OG AMBITIØSITETEN TILBAGE SOM LEDER

I dette foredrag udfordrer og disrupter Tina Moe lederskabet. Den kontinuerte krisestemning siden 2008 som aldrig rigtig er blevet afblæst, men er fortsat med global konkurrence og lav vækst, har i stor udstrækning udmattet medarbejdere og ledere.

Mange er stagneret i deres lederrolle og har mistet deres formål, deres mod og deres lyst og evne til at løbe den risiko, der kan gøre en afgørende forskel. Vi har i vores samfund en kollektiv opfattelse af at god ledelse er den ledelsestil, der har ført os succesfuldt til der hvor verden er i dag – en generelt meget maskulin ledelsesstil.

Det er accepteret af begge køn, at der skal en masse handlekraft til at lede virksomheder og offentlige organsationer gennem kriser, men hvis vi indser, at den ledelsesstil også er den, der har ført til, at vi mangler energi og overskud, har alt for meget sygefravær, stress og udbrændthed, så er der basis for at åbne op for at tale om et nyt ideal for ledelse – ledelse til fremtiden.

Det er nødvendigt med et paradigmeskifte i lederskabets selvforståelse. Vi har brug for en ny kollektiv opfattelse af at den gode leder er den ambitiøse, energiskabende leder, der både kan drive en god forretning og bidrage positivt til mennesker og samfund.

Der er mange mandlige og kvindelige ledere, der har den støbning, men de bliver holdt tilbage af ”normen” for ledelse, der måske nok passede fint til industrisamfundet, men passer helt elendigt til service- og oplevelsessamfundet. Den passer slet ikke til at lede milleniums og ejheller til at lede virksomheder igennem en disruptiv tidsalder.

Det er tid til at lede det hele menneske – både de maskuline og de feminine sider af ledere og medarbejdere – uanset køn. Et ambitiøst, frygtløst og energigivende lederskab relaterer sig ganske enkelt ikke til køn, men til værdier, udsyn og mod til handling.

Vil det ikke være dejligt at være sin egen energigenerator – så du føler dig opladet til dagens arbejde. Og ville det ikke være skønt, om du kunne fremtrylle mere energi hos dine medarbejdere?

Hvordan med dit mod – er det i top, eller er der en frygt der løber af med dig i ny og næ?

Udsyn, energi og mod til handling er noget du kan du skabe for dig selv som leder og dermed for dine medarbejdre. Tina Moe giver håndgribelige eksempler og inspiration til hvordan du disrupter dit lederskab og melder dig ind i kampen om at forme fremtiden.

Spillepladen for det ambitiøse og energiskabende lederskab består af 5 elementer:

  • Din personlige ambition for dit lederskab
  • Bliv ven med din frygt
  • Lær at skabe energi
  • Fire ting, som du skal vide om det andet køn – resten handler ikke om køn
  • De feminine og maskuline ledelsestilgange

“Disrupt dit lederskab” kan også afholdes som workshop på dansk eller engelsk, hvor du får lejlighed til at lære flere teknikker og træne dem.


Booking
Vil du vide mere om Tina Moe og hendes foredrag “Disrupt dit lederskab”, er du altid velkommen til at kontakte Tina Moe på 42 43 41 04 eller via tm@tinamoe.dk. Du er også velkommen til at bruge kontaktformularen her på siden.


DET LILLA LEDERSKAB
FREMTIDENS AMBITIØSE LEDERSKAB

I dette foredrag introducerer Tina Moe ”Det Lilla Lederskab” – et opløftende, handlingsorienteret og visionært modsvar til den kontinuerte krisestemning, der siden 2008 har ført til modløshed, handlingslammelse og visionsløshed i dele af erhvervslivet. En krisestemning, der har ført til misforståede sparreøvelser og total udmattelse blandt danske ledere- og medarbejdere. Årene har efterladt Danmark med en udpræget mangel på ambitiøse ledere, der for alvor tager ansvar for at bidrage til fremsynede løsninger, uden selv at være styret og begrænset af frygt.

Vi har i vores samfund en kollektiv opfattelse af, at der skal en masse handlekraft, hårdhed og maskulinitet til at lede virksomheder gennem kriser. Men hvis vi indser, at denne ledelsesstil også er den selvsamme, der har ført til, at vi efter mange år med krisestemning står med organisationer, der i den grad mangler energi og overskud til for alvor at løfte os ud af udfordringerne, så erkender vi behovet for en ny type lederskab, der introducerer nye prioriteringer på spillepladen for god ledelse.

Det haster med at få skifte paradigme fra kønsdebat til en debat om det ambitiøse lederskab, hvor både de maskuline og feminine tilgange er i spil. Vi har kørt os selv på vildspor ved at fokusere på kønnet som det vigtige. Det er tid til at lede ’det hele menneske’ – både de ’maskuline’ og de ’feminine’ sider af ledere- og medarbejdere. Et ambitiøst, frygtløst og energigivende lederskab relaterer sig ikke til køn, men til værdier, udsyn og ledelsestilgange.

 

Tina bryder med debatten om køn og kridter den nye ledelsesbane op i farveskalaen blå-lilla-rød, hvor lilla repræsenterer den optimale blanding af rød- og blå ledelsesstil. Blå står for de maskuline ledelsestilgange og farven rød står for de feminine ledelsestilgange. Selv har Tina oplevet både mandlige og kvindelige ledere i begge farver og resultatet er klart – de bedste ledere har praktiseret lilla ledelse – uanset deres køn.


Booking
Vil du vide mere om Tina Moe og hendes foredrag “Det lilla lederskab – fremtidens ambitiøse lederskab”, er du altid velkommen til at kontakte Tina Moe på 42 43 41 04 eller via tm@tinamoe.dk. Du er også velkommen til at bruge kontaktformularen her på siden.